SiXX

Dogear från IBM, del.icio.us för företag

IBM research har tagit fram en variant av del.icio.us för företag, som de kallar Dogear. Verkar intressant och värt en titt. Lösningen är endast inom research än så länge, men för er som kanske känner nån på IBM kan de säkert redan testa den internt.

Dogear

Tycker Dogear ser intressant ut och hoppas att fler av de stora börjar att titta framåt och inte stirrar sig blinda på att utveckla gammal legacy mjukvara utan att se framåt och skapa lite nytt. Tycker Dogear är ett bra exempel på att IBM tittar på det nyheter inom utvecklingen på internet och sedan adopterar in det i företagsvärlden. Ser fram emot fler lösningar av denna typ.

Stela, stora och trötta kan man tycka att IBM är i mångt och mycket (framförallt interna processer är seeega), men deras innovativitet är det faan inget fel på. De senaste 10 åren har de varje år haft mest patent i världen (per år) och totalt 40 000 patent. Imponerande! De är dessutom ett företag som på sitt vis aktivt stödjer Open Source. Detta genom att t.ex aktivt driva markandsföringskampanjer för Linux och kontinuerligt ta fram mjukvara för den plattformen samt kompensera extra bra för försäljning av Linux-relaterade produkter. Sen för man inte glömma Eclipse (wikipedia), som IBM donerade helt sonika till Open Source världen.

Andra om: , , , , , ,

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.