SiXX

Inte bra Sverige

Read/Write Web har under en längre tid kartlagt olika länders nya internetföretag/lösningar. Har lite väntat på att det skall komma en recension av Sverige. Vi har en historia av att ligga långt fram, men luften har totalt gått ur innovationen och entreprenörsskpet är som bortblåst.

Läs denna recension skriven av Svensken Björn Fant.

Nej, vi måste skärpa oss och börja skapa lite bra produkter igen, gärna open source och göra världen till ett bättre ställe samt sätta vår Moder Svea på kartan igen. Det som jag upprörs mest av är att majoriteten av de lösningar vi lyckats prestera endast är kloner av andra redan existerande löningar som Flickr, Digg eller YouTube etc.

Stor respekt till Johan för knuff.se och dess syskon, även Lunarstorm förtjänar ju respekt för vad de lyckats med.

Läs gärna vad t.ex Tyskland åstadkommit.

Andra om: , , , , ,

  • Pingback: Good Old Trend » Blog Archive » When it comes to success, execution beats innovation

  • http://www.crazy-media.com/bbpress/ Pontus

    Vi utvecklar väll en hel del bra och ändamålsmässiga tjänster… Personligen tycker jag inte att vi har tappat något i “innovation”, vi har väll aldrig utvecklat speciellt “innovativa” tjänster? Det var väll lite skräp under .com eran vilket enligt mig kan likställas lite med alla dessa Web 2.0 tjänster, det ser snyggt ut men det fyller inte riktigt någon större funktion!? Om det är innovation står jag nog över. Missförstå mig rätt, jag gillar att hänga på del.icio.us, kika på youtube, läsa bloggar(!), osv. Men när allt kommer omkring är det som är viktigast att jag kan deklarera via internet, göra mina bankärenden och läsa min mail, alltså Web 1.0 ärenden. Hela listans funktion verkar vara att lista olika engelska sajter som inte uppfyller någon större funktion än att vara hypade.

    Jag ser fram emot Web 3.0 när vi inser att alla människor är idioter och låter datorerna fixa allt istället… Eller Web 4.0 när vi överlåter tänkandet till utomjordingar.. haha *ironi*

    Vi har ju förövrigt bla. mySQL vilket är ganska gôtt.

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.