SiXX

Microformats Toolbar för Firefox

Operator
Nu börjar det dyka upp hjälpmedel för användarna, som förenklar att använda de Microformat, som börjar dyka upp på webbplatser runt om på internet.

Ex på sajter som redan använder Microformats är Technorati, Yahoo, Upcoming, Flickr, del.icio.us etc etc. Dessutom använder redan de flesta som bloggar Microformats utan att de vet om det.

Denna toolbar för Firefox hjälper dig att identifiera och använda de Microformats som finns på olika sajter. T.ex om en sajt publicerar olika event (och har anv Microformats) så kan du med hjälp av denna toolbar lägga till eventet i kalendern. Alternativt om ett företag publicerar kontaktuppgifter (och har anv Microformats) till nyckelpersoner, så kan man enkelt med denna toolbar lägga till dem i din egen adressbok.

Nya format och användningen kommer säkerligen att öka/spridas fort nu framöver.

Toolbaren Operator är skapad av en IBMare vid namn Michael Kaply. På hans blogg kan man följa utvecklingen av Operator och även läsa mer om Microformats. Tack till Mike för att han hjälper oss vanliga användare att se styrkorna med Microformats.

UPDATE: Det verkar som om det är en konflikt mellan Operator och del.icio.us Firefox plugin.
UPDATE 2: Ominstallerade, nu fungerar Operator klockrent! Firefox fick hicka verkar det som. Inte pluginens fel alltså.

Andra om: , , , ,

  • Pingback: Beta Alfa » Släktträd, taggar, portaler och statistik

  • http://pelle.vox.nu/ Pelle

    Någon konflikt med delicious pluginen har jag inte direkt märkt, synd om det ska vara så med en såhär pass najs och nyskapande plug-in. Det enda jag saknar i den är väl möjligheten att som webbutvecklare kunna låta mina besökare lägga till min sajt i sin Operator.

    Förövrigt har nya Eniro mikroformat så med denna plug-in inne är det ett klick in i adressboken :) Smidigt kanske :P

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.