SiXX

Okej då, lite Open Social

Efter att Niklas och jag haft lite diskussion i kommentarerna tänkte jag att det var bäst att sätta sig in lite mer än det lilla jag innan visste.

Sökte en del och via Mindparks Joakim upptäckte jag att What´s Next hade en podcast i förrgår. Den är klart bra och innehållsrik. Behandlar även den Sociala Grafen som Niklas nämnde i kommentarerna.

Har nog ändrat uppfattning lite om Open Social även om jag tror den har en oviss framtid. Utan MySpace hade det nog varit svårt överhuvudtaget. Står fast vida att de som tjänar på det är de som jobbar med widgets och andra tillägsprogram och att det krävs lite extra för att få ut detta på den stora marknanden. Det måste idag finnas en ekonomisk vinning i det och så länge man mäter framgång i antal användare etc så blir det lite moment 22 tyvärr. Kommersiell sajter vill äga information och användare.

De flesta lösningar vill ju äga sina egna kunder och att då låta diverse andra komma in och återanvända användare och information är en gyllene tanke, men undrar hur många i kapitalistekonomin som ser det som bra.

Hoppas fortfarande innerligt att jag har fel.

  • http://pelle.vox.nu/ Pelle

    Intressant det du skriver med “Kommersiell sajter vill äga information och användare.” Det är ju sant – men varför ser man så få öppna alternativ enligt open-source-manér eller som något inom den sociala ekonomin?

    Enda öppna exemplet jag på kommer på nu på rak arm som kan mäta sig med OpenSocial-liknande standarder är OpenID. Skulle gärna se fler – för då slipper man misstro projekten för en mer eller mindre berättigad misstanke om den dolda agendan hos företaget utan kan bedöma dem uteslutande på deras tekniska lösningar.

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.