SiXX

SSWC – Social Aktivitet och statistik

Då kommer sammanfattningen av den sociala aktiviteten på Sweden Social Web Camp. Vilka poster, bilder, tweets etc som alla vi på webben tyckte var bäst och således gjorde att vi länkade, kommenterade, gjorde till favorit etc Hur mycket bloggades det, hur mycket Twittrades det och hur såg det ut över campens tre dagar (inkl transporterna).

Tidigare poster med analyser och statistik från helgen:
SSWC – Engagemang och statistik från eventet
Trend för SSWC sponsorer

SSWC – Övergripande statistik

SSWC Analysis with Silverbakk Briefing Room

Ovan graf är den totala sociala aktivitet som varit från den 20-23 Augusti. Det kan konstateras att aktiviteten under campen var betydligt lägre än innan och efter (dumpen togs 21.20 den 23:e). Detta är alltså ren statistiskt, ingen analys pålagd i den grafen.

Onelinern från campet “Ingen saknar internet för Internet är här” stämde för dem som var där iaf, för oss andra var det nog lite som vanligt.

Twitter totaldominerade den sociala aktiviteten med en topp på 1800 Tweets i fredags och ev kommer söndagen att gå om. Blogginläggen ligger en bra bit under 100 per dag. Intressant och logiskt är att bilder/foton har fullkomligt exploderat idag söndag med över 400 fångade foton.

SSWC – Bloggandet

Bloggande från Sweden Social Web Camp

Först en reflektion. Bloggandet är den enda medietyp som är aningens jämn, dvs att det faktiskt fanns aktivitet redan innan. Min gissning är att det även är bloggposterna som kommer att komma efter SSWC oxå. De andra medierna kommer att dala relativt fort.

Många poster från innan campet har redan etablerat ett bra engagemang då de haft ett liv innan. Igen så är slutsatsen att social aktivitet är inget man gör under en kort tid. Det krävs relationer och förtroende för att lyckas.

Under själva SSWC var det dock några som lyckades skapa engagemang. Samtliga dessa är etablerade auktoriteter sedan innan.

- Brit Stakston, JMW med sin bloggpost om företag i sociala medier
- Tätt följd av What’s Next blogginbäddade fulsändning från sista kvällen

Eftersom bloggar ofta har lång livscykel och att poster kan få nya liv efter ett tag så kommer säkerligen listan på vilka poster som skapat engagemang att förändras, då ytterligare poster dyker upp i dagarna och även de ovan mognar etc.

SSWC – Mikrobloggar

Twitterbuss Till SSWC
Twitter bussen till SSWC
Twitterbuss från SSWC
Twitter bussen från SSWC

Till SSWC Twittrades det som aldrig förr, det var mest glada tillrop och brus. Den sociala aktiviteten runt omkring uteblev. Man kan säga att dit resan stod för intensitet och brus och hem resan för fakta och reflektion. Det speglade sig klart i vilka tweets (ja Twitter dominerade helt) som skapade engagemang.

Exempel på poster som hamnat högt är Anders Fricks Tweet om att gruppbilden från SSWC fanns utlagd. Det var mycket tack vare att Annika Lidne gjorde en RT som skapade det stora engagemanget. Det är även intressant ur perspektivet att det inte alltid är personen som postar som skapar gnistan som tänder elden.

Annika Lidne bidrog även till ytterligare en topplacering då hon postade länken till BLT som skrivit om campet.

SSWC – Bilder/Foto

SSWC - Foto

Analysen av fotograferingen av SSWC är den svåraste. Detta av två faktorer:
1. Ingen aktivitet sker innan eventet samt att alla inte laddar upp direkt
2. Aktiviteten runt bilder sker över tiden. En bild är på något vis aktuell längre.

Tidigt tog Pelle Sten greppet med bilden på den kantrande bastuflotten, men nu efter någon dag så kommer andra bilder uppseglandes, bl.a. denna av Moonhouse som börjar generera både kommentarer, men fram för allt börjar den markeras som favorit, vilket båda är bra tecken på engagemang.

SSWC – Video

Björn Falkevik och Bambuser dominerade totalt vad gäller video, PUNKT! Dock var det inte så mycket som publicerades (publicerar inte grafer etc då de är så fattiga dessvärre), men det publicerade i flera olika tjänster, vilket var intressant. På Vimeo ligger det en film där Joakim Green räcker över SSWC-flaggan och på Youtube finns en film i klassisk Youtube-anda. Simon Sundén juckar/dansar på balkarna i ladan.

Avslutning

Mycket jobb gjorde att jag tyvärr fick hoppa SSWC i sista minuten. Var anmäld, betald och tältplats bokad (hade gärna stått mot Jerry Silfwer i DebateOn och argumenterat FÖR tält). Det resulterade dock i att jag kom på det intressanta med att monitorera och analysera det som sker.

Jag har med Silverbakk Briefing Room monitorerat SSWC och har även monitorerat aktiviteten och engagemanget runt alla sponsorer (utom .SE av förklarliga själv, som Måns påpekade i en kommentar). Finns önskemål om att få ta del av mer data eller liknande är det bara att höra av sig till mig.

UPDATE: Bilderna är lite konstiga på grund av en bildkonvertering som gick fel, beklagar detta.

 • http://twitter.com/tomaswennstrom tomaswennstrom

  Lysande analys av sociala medie-aktiviteten under #sswc: http://bit.ly/KyyJG

  This comment was originally posted on Twitter

 • http://fredrikbroman.com/ frebro

  Får väl passa på att tacka för namnskylten! Jag tappade nämligen min egen på lördagen så jag fick ta över den färdigprintade lappen som du skulle haft :)
  .-= frebro´s last blog ..Piffig logotype =-.

 • http://fredrikbroman.com/ frebro

  Haha! Nej, du vill inte veta ;)
  .-= frebro´s last blog ..Piffig logotype =-.

 • http://twitter.com/frick frick

  Allting går att sätta siffror på… RT @tomaswennstrom: Lysande analys av sociala medie-aktiviteten under #sswc: http://bit.ly/KyyJG

  This comment was originally posted on Twitter

 • http://sixx.se/nextgen Fredrik Stenbeck

  @frebro Vad bra att den kom till användning. Gjorde jag nått som jag behöver veta om?

 • http://www.minamoderatakarameller.blogspot.com Mary

  Vi ska heller inte missa den genomslagskraft i antalet tweets som uppstod genom den personliga hälsningen från Fredrik Reinfeldt tycker jag. Mer än 8000 tweets blev det om man räkande ihop allas followers. Det är en stor grupp. Även om de i vissa fall överalappade varandra. Hoppas att det säger politikerna något om genomslagskraften i detta. Det var i alla fall min avsikt med det hela.
  .-= Mary´s last blog ..Som en ärtsäck… =-.

 • http://twitter.com/PaulaMarttila PaulaMarttila

  @stenbeck fastställer statistiskt det som kännetecknar sociala webben: Närvaro & genuint engagemang över tid http://bit.ly/8TzwI #sswc #grym

  This comment was originally posted on Twitter

 • http://twitter.com/DoktorSpinn DoktorSpinn

  Surftips: SSWC – Social Aktivitet och statistik http://bit.ly/EeHzC #PRofSweden

  This comment was originally posted on Twitter

 • http://sixx.se/nextgen Fredrik Stenbeck

  @mary Riktigt kul med hälsningen, inte illa att en stadsminister hälsar till 300 webbnördar på en ö i Blekinge.

  Din tweet ligger med en relativt hög impfator (den term vi använder för att mäta engagemang och relevans), men tror inte vi skall blanda ihop begreppen. Att addera ihop followers betyder inte att varken mottagarna har tyckt det varit intressant eller att de ens tagit del av den. “Genomslaget” måste mätas med riktiga värden och tror att många överskattar just genomslaget på flera tjänster, främst Twitter.

  Det är när de som läser sprider eller tar annan åtgärd på informationen som det börjar bli intressant att påvisa framgång med genomslag. Givetvis har personlig räckvidd i sitt eget (och därefter andras) nätverk en påverkan på spridningen och “The Impfactor”.

  Det var aktivitet och engagemang runt din Tweet, den ligger på 10:e plats på mikroblogglistan över vilka inlägg som nådde mest engagemang under helgen. Så politiker kan nå ut även till webbnördar :)

 • Pingback: SSWC ‘09 – Vad hände egentligen? | Fredriks Blaargh

 • Pingback: Sweden Social Web Camp – En kort återblick - Mathias Johansson

 • Pingback: tältmöte = kärlek « mymlan. the real.

 • Pingback: Ford, Volvo eller en kanske en Twitter-buss? | Internetionalisering

 • Pingback: Last weeks worth to read | Words by Maria

 • Pingback: Drömmer mig tillbaka till SSWC 2009 « Jan Viderén

 • Pingback: Gästinlägg: Daniel Åberg om Sweden Social Web Camp « Spektrabloggen

 • Pingback: Noterat | Den digitala parkbänken

 • Pingback: Spinns #SSWC-postning

 • Pingback: Vi måste ta siffrorna på allvar – apropå #8000tweets och #sswc — jardenberg unedited

 • Pingback: Campen sammanfattar sig själv bäst - Sydsvenskan.se

 • Pingback: Mindpark #003: SSWC – konferensen som byggde sig själv · Mindpark

 • http://www.vamban.com Vamban

  Awesome statistics ! Your stats shows that photo bloggers are increasing generously. Nice to hear :)
  .-= Vamban´s last blog ..Janet Jackson Blames Doctor for Brother’s Death =-.

 • http://www.vamban.com Vamban

  Awesome statistics ! Your stats shows that photo bloggers are increasing generously. Really happy to hear :)

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.