SiXX

Kommenterat av Stenbeck – 10-05-10

Snagit Mac Beta

För alla som missat det, så finns nu SnagIt till Mac (sedan många år på PC). Skitch har sina fördelar (enkel uppladdning t.ex), men SnagIt slår Skitch any day vad gäller funktioner för skärmdumpning.

Big Mac Check-ins, McDonald’s first brand to use Facebook location

Mer om location. Det börjar hetta till och nu när både Google och Facebook ger sig in i leken börjar det bli riktigt intressant ur ett data perspektiv.

Google Latitude Has 3 Million Active Users, Check-Ins Likely On The Way

Själv är jag tillbaka på Brightkite. Brightkite har varit en klar favorit sedan starten, men lek elementet i Foursquare & Gowalla har varit lockande. Nu när hetsen lagt sig faaler värdet över mig. Brightkite gör det lätt att beskriva vart jag är med text, bild och position. In checknimg precis som de andra men det sker för att just det är ett värde inte att jaga en badge eller ett item. Locationsområdet är dock lika intressant ur data och demografiperspektivet som innan även om just jag gått tillbaka till en tjänst som var en klar pionjär långt innan de andra hypade produkterna. Notera att jag fortf gillar de andra två mycket. Marknadskonsolidering lär följa. Undrar hur Google kommer att göra. För ATT är det nog inga tvivel om.

Lithium Technologies Picks Up Scout Labs For $20+ Million

Inte helt oväntat och många fler uppköp av denna typ av bolag kommer att ske under de närmaste åren. Att Scout Labs blev upplockade var inte förvånande. Techrigy med sin SM2 köptes för något år sedan av Alterian och Buzzgain köptes av Meltwater för några månader sedan. Meltwater kommer alltså slänga ut Techrigys SM2 (som är produkten bakom Meltwater Buzz) plattformen till förmån för Buzzgain om jag tolkat det hela rätt). Buzzgain köptes för $4M.

Fler lär alltså följa, undrar vilka som blir nästa?
RSS feed – Stenbeck Kommenterar

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.