SiXX

Kommenterat av Stenbeck – 10-09-20

From Social Graphs to Interest Graphs


Varför inte Dunbar (att man max kan ha relationer med 150 personer) är applicerbart på på internet av idag. Brian Solis förklarar varför.

Vinkatten – Vintips och vinrecensioner

En udda fågel mot vad jag brukar dela med mig av, men tyckte Vinkatten var så bra att den förtjänar att delas. Har tidigare anv Vinpravda.se men nu kommer det bli Vinkatten! Tycker dessutom att den är snygg.

The Rise of Social Commerce

Just nu är social commerce ett riktigt hett ämnet. Tror att det kommer gå över relativt fort, inte för att det kommer att dö, utan för att jag tror att det kommer att integreras i befintliga affärsprocesser fortare än många andra nya fenomen. Detta är mer ett litet extra lager på befintliga sätt att bedriva affärer.

Kan läkare och patienter vara vänner på Facebook?

Viktig läsning för alla i känsliga yrkesroller, som läkare och lärare. Det är inte alltid självklart att svara ja eller nej på en vänfråga på t.ex Facebook.

Swedish customers can book Lufthansa tickets on Facebook

Att distribuera ut sin affär dit där kunderna befinner sig är något jag hoppas att vi kommer att se mycket mer av framöver. Detta är nog ett av de första större företagslösningar som även fungerar i lilla Sverige.

Digg Tries to Regain Its Momentum

Digg har aldrig riktigt slagit i Sverige och varför är nog till stor del beskrivet i denna NYT artikel. Frågan är om dessa nya grepp räcker. Potentialen finns verkligen där, fortfarande.

Just Manic Enough – Seeking Perfect Entrepreneurs – NYTimes.com

NYT SCVNGR Seth Preibatsch
Helt underbar artikel om mentala avvikelser hos entreprenörer och sedan in på djupet på Seth Priebatsch från Scvngr (TED video med Seth). Även om jag inte fallit helt för SCVNGR har Seth helt klart en man att följa och hålla koll på.

Best Global Brands Ranking for 2010

Världens mest värdefulla varumärken, nya Interbrands rapporten ute! 1. Coca Cola 2. IBM 3. Microsoft 4. Google

×

privacy policy.

Genom att klicka "Spara" godkänner du att SiXX skickar sitt nyhetsbrev till dig. SiXX kommer endast att göra detta sällan och ytterst oregelbundet. Det går alltid att av-registrera via utskicken.

SiXX kommer aldrig att sälja, lämna vidare eller på annat sätt missbruka det förtroende vi fått genom att du lämnat din mail-adress till oss.